Category - General Knowledge

Part - Special Day of India & World

Question No. - 25

Time - 25 Minuts



1. When is National Youth Day celebrated?

a) 10 January
b) 11 January
c) 12 January
d) 13 January

Ans- c) 12th January.

2. When is India Tourism Day celebrated?

a) 24 January
b) 25 January
c) 26 January
d) 27 January

Ans- b) 25th January.

3. When is National Cleanliness Day celebrated?

a) 27 January
b) 28 January
c) 29 January
d) 30 January

Ans- b) 30th January.

4. When is International Customs Day celebrated?

a) 25 January
b) 26 January
c) 27 January
d) 28 January

Ans- b) 26th January.

5. When is Excise Day celebrated?

a) 22 February
b) 23 February
c) 24 February
d) 25 February

Ans- c) 24th January.

6. When is International Women's Day celebrated?

a) 6 March
b) 7 March
c) 8 March
d) 9 March

Ans- c) 8th March.

7. When is Consumers Day celebrated?

a) 14 March
b) 15 March
c) 16 March
d) 17 March

Ans- b) 15th March.

8. When is World Forestry Day celebrated?

a) 19 March
b) 20 March
c) 21 March
d) 22 March

Ans- c) 21 March.

9. When is World Water Day celebrated?

a) 19 March
b) 20 March
c) 21 March
d) 22 March

Ans- d) 22 March.

10. When is World TB Day celebrated?

a) 23 March
b) 24 March
c) 25 March
d) 26 March

Ans- b) 24 March.

11. When is World Helth Day celebrated?

a) 5 Aprail
b) 6 Aprail
c) 7 Aprail
d) 8 Aprail

Ans- c) 7 Aprail.

12. When is World Earth Day celebrated?

a) 21 Aprail
b) 22 Aprail
c) 23 Aprail
d) 24 Aprail

Ans- b) 22 Aprail.

13. When is World Book Day celebrated?

a) 21 Aprail
b) 22 Aprail
c) 23 Aprail
d) 24 Aprail

Ans- c) 23 Aprail.

14. When is International Labour Day celebrated?

a) 1 May
b) 2 May
c) 3 May
d) 4 May

Ans- a) 1 May.

15. When is World Press Freedom Day celebrated?

a) 1 May
b) 2 May
c) 3 May
d) 4 May

Ans- c) 3 May.

16. When is World Telecommunications Day celebrated?

a) 16 May
b) 17 May
c) 18 May
d) 19 May

Ans- b) 17 May.

17. When is World Environment Day celebrated?

a) 4 June
b) 5 June
c) 6 June
d) 7 June

Ans- b) 5 June.

18. When is World Population Day celebrated?

a) 9 July
b) 10 July
c) 11 July
d) 12 July

Ans- c) 11 July.

19. When is International Literacy Day celebrated?

a) 6 September
b) 7 September
c) 8 September
d) 9 September

Ans- c) 8 September.

20. When is Hindi Divas celebrated?

a) 13 September
b) 14 September
c) 15 September
d) 16 September

Ans- b) 14 September.

21. When is World Tourism Day celebrated?

a) 26 September
b) 27 September
c) 28 September
d) 29 September

Ans- b) 27 September.

22. When is Air Force Day celebrated?

a) 6 October
b) 7October
c) 8 October
d) 9 October

Ans- c) 8 October.

23. When is World Standards Day celebrated?

a) 13 October
b) 14 October
c) 15 October
d) 16 October

Ans- b) 14 October.

24. When is Child Rights Day celebrated?

a) 18 November
b) 19 November
c) 20 November
d) 21 November

Ans- c) 20 November.

25. When is World Aids Day celebrated?

a) 1 December
b) 2 December
c) 3 December
d) 4 December

Ans- a) 1 December.